Kaupungin Helsinki kartat

Kaupungin Helsinki kartat

Helsinki on maan pääkaupunki ja samalla suurin kaupunki koko maassa. Se sijaitsee Etelä-Suomessa Uudenmaan maakunnassa, Suomenlahden rannalla. Helsingin kaupungin asukasluku oli 629 512, pääkaupunkiseudun 1 231 000 ja Uudenmaan yli 1,4miljoonaa maaliskuussa 2016, mikä tekee siitä Suomen väkirikkaimman kunnan ja kaupunkialueen. Helsingin nykyinen väestöntiheys 2 739,36 ihmistä neliökilometriä kohti on Suomen ylivoimaisesti korkein. Se sijaitsee 80 kilometriä Tallinnasta (Viro) pohjoiseen, 400km Tukholmasta (Ruotsi) itään ja 390km Pietarista (Venäjä) länteen.

Pääkaupunkiseutuun kuuluu Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen ja ympäröivät lähiö kaupungit. Se on maailman pohjoisin metropolialue, jossa on yli miljoona ihmistä. Helsingin metropolialue on Pohjoismaiden kolmanneksi suurin Tukholman ja Kööpenhaminan jälkeen ja Helsingin kaupunki on kolmanneksi suurin Tukholman ja Oslon jälkeen. Noin 75% Suomessa toimivista ulkomaisista yhtiöistä on asettunut pääkaupunkiseudulle. Helsingin Lentokenttä sijaitsee lähikunnassa Vantaalla, josta pääsee säännöllisesti eri kohteisiin Euroopassa ja Aasiassa.

Itämeren ja Pohjois-Atlantin lieventävän vaikutuksen takia nykyiset lämpötilat talvella ovat korkeammat kuin pohjoinen sijainti antaa olettaa. Tammi- ja helmikuun keskiarvo on noin -5 ° C. Talvet ovat Helsingissä huomattavasti lämpimämpiä kuin pohjoisessa ja luminen aika on paljon lyhyempi. Lämpötila laskee alle -20 ° C: n muutaman kerran vuodessa tai harvemmin. Keskimääräinen enimmäislämpötila kesäkuusta elokuuhun on noin 19-22° C. Meren vaikutuksen takia, varsinkin kuumina kesäpäivinä, päivällä lämpötila on hieman viileämpi ja yölämpötila on korkeampi kuin kauempana mantereella.

Lisätietoja Helsingistä.